Maahanmuuttofilosofia ontuu Pohtii maahanmuuton vaikutusta Suomeen ja suomalaisiin

Arman Alizadille

Katsoin juuri tänään su 17.4. Armanin dokumentin bangladeshiläisistä romulaivanpurkaamoista. Se oli jotain todella sydäntä pysäyttävää.

Purkaamossa työskenteli alaikäisiä lapsia tienaamassa perheelleen ruokarahoja. Työolosuhteet olivat hengenvaarallisia, mitään turvatoimia ei juuri ollut ja näytti siltä, että työtä tehtiin jatkuvassa hengenvaarassa.

Arman haastatteli erästä työntekijää, 16-vuotiasta poikaa, jonka jalkojen päälle oli pudonnut iso teräslevy ja murskannut jalkojen reisiluut. Poika oli saanut vain kipsit, mutta luut olivat jätetty irralleen toisistaan.  Niitä ei ollut yritettykään laittaa paikoilleen. Poika oli istunut jo lähemmäs puoli vuotta lattialla.

Kaaduin muutama viikko sitten kyljelleni maahan ja toinen käsi jäi alle ja luu meni kädestä kokonaan poikki. Sairaalaan mennessä käden kipu oli tuskallisen kova, mutta helpotti puudutuspiikin ja asiallisen hoidon saatuani.

En voi käsittää, että tämä 16-vuotias poika oli jätetty lattialle istumaan katkenneine reisiluineen ja helvetillisine tuskineen. Kärsimyksen näki pojan kasvoista.

Jos vaan joku tietää Armanin yhteystiedot tai onko kenties mitään avustuskeräystä tuon pojan hoitamiseksi saatu aikaiseksi?

Olen valmis osallistumaan keräykseen, että tuo poika pääsisi asianmukaiseen hoitoon ja operoitavaksi niin, että pääsee taas jalkeille. Ainakin ne, jotka ohjelman näkivät, uskoisin heidän tulevan tähän keräykseen mukaan ja ohjelma on varmaan Ylen tai jonkun muun (Jim) arkistoissa nähtävissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pakoloisten joukossa ei näy juurikaan oikeasti turvapaikkaa tai apua tarvitsevia.

Näitä apua tarvitsevia sen sijaan näkee joko matkustamalla itse paikan päälle tai katselemalla erilaisia dokumentteja.

Ongelmat eivät kuitenkaan korjaudu sillä, että yhden pojan jalat korjataan, koska ensi viikolla murskautuvat toisen pojan kädet ja seuraavalla jonkun pää.

Millään keräyksellä emme pysty korjaamaan vinoutunutta yhteiskuntarakennetta, joka on perussyy näiden ihmisten kokemiin ongelmiin.

Bangladesh ei ole ainoa maa maailmassa, jossa yksilöllä on vain ja ainoastaan se arvo, jonka hän pystyy työllään tuottamaan.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Osuit Juha-Pekka asian ytimeen. Periaatteessa Suomen mättäminen täyteeen pakolaisilla ei pelasta varsinaista ongelmaa juuri millään lailla, vaan tuhoaa maamme alkuperäisen väestön ja kulttuurin aikojen saatossa. Tätä eivät poliitikot ja mokuttajat ollenkaan ymmärrä. Olet varmaankin nähnyt kirjoituksiani aiheesta täällä.

Ja sitten tuo auttamisen periaate, joka on aina ollut se, että autetaan paikan päällä. Ajattele, jos nuo maanjäristysten hengissä olevat uhritkin kuljetettaisiin tänne, järjetöntä. Olen satavarma, että hekin haluavat rakentaa kotinsa uudelleen ja onneksi heitä siinä autetaan.

Kirjoituksesi tausta oli kyllä tiedossani. Siitä huolimatta halusin kokeilla, löytyykö vaikkapa täältä todellista auttamishalua todella kamalaan tapaukseen. Tosin dokumentti saattaa olla jo aiemmin tehty ja tilanne asiassa muuttunut, mutta näyttää siltä, että tästä ainakaan täällä mitään tiedetään.

Toimituksen poiminnat