Maahanmuuttofilosofia ontuu Pohtii maahanmuuton vaikutusta Suomeen ja suomalaisiin

Karua luettavaa Carunalta

Tänään löytyi postilaatikosta Carunan sähkönsiirtolasku. Sitä silmäillessäni kiukun puna naamallani nousi potenssiin kymmenen. Ei voi olla mahdollista, että siirtomaksu pienessä mökissäni on noussut yht'äkkiä yli sataan euroon kolmelta kuukaudelta vaikka en käytä mökissäni sähköä kuin valaistukseen ja veden lämmittämiseen ja mahdolliseen lisälämpöön. Pelkkä siirtomaksu siis vuodessa tulee olemaan n. 400 euroa. Miten tämän 27% korotuksen annettiin tapahtua alkaen siirtoverkon myynnistä ulkomaisille rahastajille ja suurpääoman edustajille?Tällainen yht'äkkinen korotus on kansalaisten ja yhteiskunnan perustarpeen kannalta käsittämätön teko.

Miten ihmeessä tavalliset mökin ihmiset, puhumattakaan vaikkapa maanviljelijöistä, eläkeläisistä ja yksineläjistä pystyvät selviytymään enää normaalista elämisestä, lämmittämisestä, ruoan laitosta jne.  Tämä edellisen hallituksen tekemä siirtoverkon myynti ulkomaisille omistajille on mielestäni todella suuri vääryys tavallisia kansalaisia kohtaan. Nykyinenkään hallitus ei näytä pystyvän tekemään mitään asian korjaamiseksi. Virhe on jo tapahtunut lukuisten muitten virheitten ohella. Mitä pitäisi tehdä? Auttaisiko joukkokanne lautakunnalle? Auttaisiko hallituksen vaihtaminen? Äänestääkö kansa muutosta politiikkaan?  Tässä alkaa tulla aika epätoivoiseksi, herätkää ihmiset!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ottamatta kantaa viestisi sisältöön sinänsä totean vain, että olet ensimmäsiä, jotka ovat antaneet konkreettiset kasvot kohutusta hinnankorotuksen vaikutuksesta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

En keksi muuta kuin ottaa agregaattisähkö käyttöön ja käyttää siirtosähköä äärimmäisessä hädässä.
Tässä yksi esimerkki sitkeästä sissistä.
http://www.finnwind.fi/hybridijarjestelma-referens...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä linkki, täytynee siirtyä johonkin tuontapaiseen systeemiin, ihan jo kostoksi tälle siirtohonnan korotukselle. samallaha voipi irtisanoa sähkösopparin ja se tulee olemaan todellinen ilonpäivä, kun pääsee yhdestä rosvofirmasta eroon.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Timo, sen verran vaan käyttää agregaattia että lämpöpoltin toimii.

Kari Ahveninen

Tämä on sitä vihreää politiikkaa. Ei muuta kuin omaa aurinkopaneelia sorvaamaan, siitä se lähtee. Ja sitten kun saat sen valmiiksi ja itsesi irti verkosta niin eiköhän siihenkin joku vero keksitä.

Mutta hei! Ei välii, kunhan energiankulutus laskee.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Onneksi sait laskun Carunalta. Carunan uusikin siirtohinta jää vertailussa keskivaiheille muihin yhtiöiden sähkönsiirtohintoihin verrattuna. Caruna ei ole kalleimmasta päästä.

Caruna maksaa Suomeen enemmän veroja kuin Elenia. Suomen toiseksi suurin sähkönsiirtoyhtiö Elenia ei puolestaan ole maksanut viime vuosina lainkaan veroja, vaikka se on tehnyt vielä Carunaakin suurempaa liikevoittoa.

Molempien yhtiöiden omistajina ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt mm. Valtion Eläkerahasto.

Se on nyt varmaankin niin, että kaikkien sähkönsiirtoyhtiöiden (80 kpl) pitää jättää valtion vaatimukset verkon nykyaikaistamisesta, kaapeleiden kaivamisesta maahan ja uusista investoinneista kunnes sähkö lakkaa lopulta tulematta.

Tässä vaiheessa on lopulta hyvä kysyä, miksi Fortum myi sähkön jakeluverkkonsa ? Siksi, että sähköverkoissa odottaa 5 miljardin euron korjausvelka seuraavien vuosien aikana.

Ainoa asia joka näissä yhtiöissä risoo on, että se laillinen verosuunnittelu pitää saada tolkun tasolle.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Minulla sähkön siirto maksaa vuodessa Elenia Oy:llä 231.10 euroa ei sisällä sähköveroa, Yleissiirto 3x25 A.

Kaksikymmentä vuotta olen yrittänyt kertoa ystävilleni ja muillekkin sähkölämmitteisen talon varjopuolista, nyt se näyttää toteutuvan.

Erittäin halpa perustaa, vuosien varrella todella kallis lämmitysmuoto.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kysyn, kun pöhkö olen, että mistä tiedät sähkönsiirtomaksusi noin sentin tarkasti koko vuodelta?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman rakentaminen on vaatinut linjojen vahvistamisia, uusia voimalinjoja jne. uutta tekniikkaa ettei sähköverkon huojunta kaada koko verkkoa, ja sen kaiken kuluttajat nyt maksavat, sähköenergian hinta, joka muodostaa noin 37 % siitä kaikesta, mitä maksat siitä, että sähkölaitteesi kotona toimivat. Loput 63 % muodostuvat sähkön siirrosta (22 %) ja veroista (41 %). Sähkövero on suurin osuus sähkölaskusta. Tätä rosvousta puolustavat jo tuomarit ja professorit ym.. voitoista nauttivat.

S-ryhmä halpuuttaa ja otti viime vuonna tuulisähkökaupasta itselleen valtion tukea n. 60 miljoonaa ja vielä myy sähkön markkinoilla. S-ryhmä mainostaa käyttävänsä tuottamastaan tuulisähköstä itse kaiken, se kuitenkin ensin laskutetaan valtiokonttorista takuuhinnan mukaisesti. Rikollista yhteiskunnan apurahan hyväksikäyttöä on tämänkin halpuuttajan toiminta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä tässä on alettava pikkuhiljaa uskomaan, että tosiaan tuulivoima aiheuttaa vakavia sairauksia.......

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima on itsessään luonnollista ja puhdasta, merenkulkijat ovat ymmärtäneet ja hyödyntäneet tuulen voimaa purjehtimalla maailman meriä matkoillaan jo ikiaikoja.
Purjeet ja tuulimyllyt ovat olleet tuulta hyödyntävistä keksinnöistä ensimmäisiä.

Lehtihomeet ja perunaruttoon taudinaiheuttajat tulevat tuulien mukana hyvinkin kaukaa.
Ihmiseen tarttuvia vakavia sairauksia ei tuulen mukana yleisesti uskota kulkeutuvan, Seppo Leskisen huoli on tuulesta temmattua uskomusta yliluonnollisista ilmiöistä.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Kiitos taas lisätiedoista! Mulla tippuu loputkin hiukset päästä jo näistäkin selvityksistä. On vissiin hankittava semmonen pihalle polkupyörän runkoon kiinnitetty generaattori ja vedettävä piuhat siitä sisälle. Sitten alan vispaamaan ja huutelen eukolle, että paas kahvi hellalle kiehumaan. Kyllä sillä mukavasti varmaan saa viiden miljardin siivusta pikkusen sivuunkin.
Voi aikoja voi tapoja.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tuskinpa tosiaan myynnillä oli varsinaista vaikutusta asiaan. Caruna joutuu investoimaan verkkoon yli puolet liikevaihdostaan joka sekin on kutistunut parissa vuodessa kymmenisen prosenttia. Tähän kun yhdistää säätelyn, firma ei tule koskaan tekemään liiketoiminnallaan edes tyydyttävää tuottoa.

Ostajien kannalta kiinnostava ansaintalogiikka liittynee enemmän siihen että käytännössä poliitikot vaativat kasvattamaan tasearvoa aivan julmetusti megainvestoinneilla. Uusittu verkko voi olla huomattavan arvokas myyntiartikkeli muutama vuoden päästä kun parannustyöt on maksatettu.

Toimituksen poiminnat